Riktig dokumentasjon ved tilsyn

11.mai.2020 09:09:17 / skrevet av Audun Grytdal

Møn Transport bruker Tidsbanken til å holde oversikten over tidsforbruket opp mot kostnadene sine. Selskapet lar de ansatte føre tid mot de ulike kjøretøyene de bruker, slik at man fortløpende har dokumentasjon på timeforbruket. Det går fort i svingene i transportbransjen og da er det viktig å alltid kunne ha riktig beslutningsgrunnlag.


logo møn transport

 

Vi snakket med Marianne Hermansen som er kontor- og transportleder i Møn Transport AS, om deres utfordringer i arbeidshverdagen, og hvordan Tidsbanken var med på å forenkle denne.

Les mer om løsningen her: Tidsbanken Sjåførportal


Møn Transport er et transportfirma som driver med blant annet renovasjon og containerservice. Nytt av året er at de også nå driver med brøyting og salting ettersom de har inngått nye kontrakter og samarbeid.

 

Fang tiden

For Møn Transport er det viktig å ha et system som enkelt fanger tidsforbruket på de ulike kostnadsbærerne de har.

-Tidsbanken gir oss den dokumentasjonen vi trenger. Ansatte registrerer tid mot kjøretøyene våre på en enkel og intuitiv måte, forteller hun.

I Tidsbanken velger de helt selv hvordan man ønsker å løse ulike problemstillinger, det viktigste er at man finner en løsning som er enkel å bruke, og som gir det beste resultatet.

 

-For vår del har vi opprettet alle kjøretøyene våre som det Tidsbanken kaller «prosjekter». Det betyr at ansatte selv velger hvilket kjøretøy de bruker på starten av dagen, og kan selv enkelt bytte til andre kjøretøy i løpet av arbeidsdagen, sier hun.

 

Det gir Møn Transport rapporter som kan hentes ut fortløpende på timeforbruket på de ulike kjøretøyene de har. Da vil de alltid ha oversikt over kostnadsbilde, og hvilke kjøretøy som er lønnsomme eller ikke.
For de ansatte har de et system som er enkelt å bruke, og lett tilgjengelig rett i lommen.

-De ansatte liker systemet godt, og vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger fra dem. Systemet er også svært viktig for de ansatte ettersom de får oversikt og informasjon om sitt eget timeforbruk på en ryddig måte, forteller hun videre.

 

møn transport


Riktig dokumentasjon til arbeidstilsynet

Et spesielt viktig punkt for Møn Transport ved å bruke Tidsbanken er rapporteringsmulighetene opp mot arbeidstilsynet. Skulle de få tilsyn er det avgjørende å kunne fremlegge riktig dokumentasjon

-Vi hadde faktisk tilsyn her i fjor, og da var det betryggende å ha et system som Tidsbanken i ryggen. Da visste vi at all den dokumentasjonen de var ute etter kunne vi enkelt hente frem til dem, forteller hun.

hjem-transportFor ikke lenge siden kom arbeidstilsynet med en nedslående rapport omkring transportnæringen. Den viste at mot dem som det ble ført tilsyn mot hadde nærmere 40% av arbeidsgiverne ikke kontroll på de ansattes arbeidstid. Dette fører til store bøter, mot et problem som enkelt lar seg fikse. Mange i transportnæringen syns det er vanskelig å innhente timene til sjåførene, og mange bruker derfor fartsskriveren til dette. Dette er for det første ikke lovlig, og vil i tillegg ikke gi informasjon om den faktiske arbeidstiden til sjåførene.
Les mer om hvorfor du ikke kan bruke fartsskriveren som timeliste

-For oss er Tidsbanken et utrolig viktig verktøy for å innhente den nødvendige informasjonen om de ansattes arbeidstid som vi trenger. Alt fra kjøre- og hviletid, til tilgjengelighetstid. Og viktigst av alt så er det enkelt å bruke, både for meg og de ansatte, forteller hun.

 

Marianne regner med at hun fort sparer noen timer hver eneste dag med å bruke Tidsbanken. Forenklet lønn og timeføring sparer Marianne fort mye tid på. En time eller to per dag spart, blir fort godt over 100 tusen kroner spart i året.

 

Mye mer enn bare timeregistrering

For Møn Transport er neste på listen å få implementert Kvalitetsmanualen og Avviksmodulen i Tidsbanken.

-Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang. Det å kunne samle så viktige verktøy inn i samme system som de ansatte allerede er innom hver dag er fantastisk, smiler Marianne.

Møn Transport tar internkontroll og kvalitetssikring på alvor, og har derfor et ønske om å gjøre det arbeidet enda bedre. Med å få på plass Kvalitetsmanualen og Avvikssystemet i Tidsbanken vil de enkelt få samlet viktige verktøy i ett og samme digitale system. Lett tilgjengelig i alle ansattes lommer til enhver tid.

møn transport 2

 

Om Møn Transport:

Møn Transport AS vart stifta i 1998 av brødrene Kjetil og Svein Jarle Møn. I starten vart det investert i to lastebiler til transport av avfall i Nordhordaland.

Selskapet har i dag over 20 lastebiler, og fleire maskiner i drift kvar dag. Møn Transport AS har hatt tilhold på Manger i Radøy Kommune i 17 år. I 2015 flytta firmaet til moderne kontor og verkstedslokaler i Galteråsen, Isdalstø. De har i dag 13 faste ansatte, og 4 deltidsansatte. Møn transport sine medarbeidere er kjent for å gjere sitt ytterste for å tilfredsstille sine kunder. De set punktlighet, sikkerhet, og HMS i første rekkje. Kundens og myndighetenes krav til internkontroll og kvalitetssikring er oppfylt hos dem.

 

Tags: Kundehistorier, transport

Audun Grytdal

Skrevet av Audun Grytdal

Audun er Innholdssjef i Tidsbanken AS og har lang erfaring med systemet fra sin tid som kunderådgiver. Audun har vært med på å utarbeide alle kurspakkene som Tidsbanken nå tilbyr sine kunder, og er lidenskapelig opptatt av å hjelpe bedrifter på tvers av bransjer å nå nye høyder ved hjelp av nyttig og engasjerende innhold.

Nyeste innlegg

Ønsker du demo, pristilbud eller mer informasjon om systemet?