Er dine ansatte nødt til å stemple seg inn et annet sted enn der arbeidet faktisk starter? Det er nå enda enklere å løse med Tidsbanken.

08.okt.2020 21:45:47 / skrevet av Audun Grytdal

Justering av arbeidstid har Tidsbanken alltid levert, men nå har vi utarbeidet nye funksjoner som gir kundene våre enda flere muligheter for dette.

Sliter du med å manuelt måtte justere timelistene til dine ansatte på grunn av feil føring av dem? Når mange nå skal i gang med å stemple tid i sanntid ved hjelp av et timeregistreringssystem er mange bekymret for at det blir mye ekstraarbeid med manuelle justeringer. Hva om ansatte kommer litt før for å ta seg en kopp kaffe? Må de da lønne den ansatte for dette? Eller om stemplemulighetene er på en stempleskjerm som er plassert et annet sted enn der arbeidet faktisk starter? Den store bekymringen er at man da betaler ut feil lønn for sine ansatte, og med dette mister forutsigbarheten og kontrollen over lønnskostnadene sine. Justering av arbeidstid har Tidsbanken alltid levert, men nå har vi utarbeidet nye funksjoner som gir kundene våre enda flere muligheter for justering av arbeidstid.

 

shutterstock_370955351

 

Justering av arbeidstid

Så lenge det har fantes timelister har det alltid vært behov for å ha kontroll på at disse er korrekte og at ansatte ikke skriver unøyaktige timelister, slik at  du ender opp med å betale ut feil lønn. Sanntidsstempling har fordelen med å fange tiden på minuttet, men om man har ansatte som stempler seg inn 15 minutter før vakten begynner for å drikke en kopp kaffe, skal de da lønnes for dette? Her varier det på hva som er praksis, men for dem som ikke lønner kaffekoppen har justering fungert som en løsning. Stempler den ansatte seg inn innenfor angitt justeringsperiode, vil arbeidstiden justeres til vaktens planlagte starttidspunkt. Justeringen i Tidsbanken definerer man helt selv, om det er 10 minutter før vakten starter, eller 30 minutter, så velger man dette helt selv. Samme funksjon fungerer om ansatte velger å bli igjen på jobb noen ekstra minutter etter at vakten er over.
Noen har stempleskjermer plassert andre steder enn der arbeidstiden faktisk starter, da fanger du ikke arbeidstiden på minuttet lenger, og kan potensielt stå ovenfor mye manuelt arbeid. Dette har Tidsbanken alltid løst med justering av arbeidstid, slik at alt av manuelle justeringer lukes bort.

 

Nye funksjoner

Tidlig denne høsten oppdaterte vi Tidsbanken, noe som har gitt rom for ny funksjonalitet som vi er stolt av. En av disse er bedre og mer utvidede muligheter for justering av arbeidstid. Dette innebærer at du nå kan definere en valgt tidsperiode både før og etter vakten har startet for å justere tiden til vaktens opprinnelige start. Samme vil gjelde etter vaktens slutt. I tillegg kan du også nå definere når tiden automatisk skal justeres, og når eventuelt ansatte skal få et spørsmål om tiden skal justeres.
Dette løser mange floker omkring føring av arbeidstid, og vil for alle kunder kunne garantere at lønn alltid blir riktig.

 

justering for blogg

 

 

Hvordan aktiverer du justeringen?

Du går inn i ansattgruppen og velger fanen «justering». Her kan du enkelt legge på akkurat den justeringen du ønsker for den gruppen av ansatte du velger.
For mer informasjon kan du kontakte vår gjeng på support, eller gå inn på vårt supportsenter for en steg for steg veiledning.

 

bilde cta 2

 

Tags: Produkter

Audun Grytdal

Skrevet av Audun Grytdal

Audun er Innholdssjef i Tidsbanken AS og har lang erfaring med systemet fra sin tid som kunderådgiver. Audun har vært med på å utarbeide alle kurspakkene som Tidsbanken nå tilbyr sine kunder, og er lidenskapelig opptatt av å hjelpe bedrifter på tvers av bransjer å nå nye høyder ved hjelp av nyttig og engasjerende innhold.

Nyeste innlegg

Ønsker du demo, pristilbud eller mer informasjon om systemet?