Fang tiden med Tidsbanken!

02.sep.2020 14:10:59 / skrevet av Audun Grytdal

Ved enkel timeføring på prosjektene sine i Tidsbanken har Marine Fabrication AS fått den dokumentasjonen de trenger for en mer effektiv og riktig ressurs-styring av sine prosjekter. Nå bruker de mindre tid på administrative oppgaver knyttet til prosjektene sine.


Arnt Søvre får kontroll over prosjektene sine i Tidsbanken

Arnt Eivind Søvre får full kontroll over timeforbruket på prosjektene sine ved hjelp av Tidsbanken, og kan kontinuerlig følge med på fremdriften.

 

Arnt Eivind Søvre er innleid daglig leder for Marine Fabrication, og er der nå på det åttende året. Vi snakket med Arnt om hvordan et system som Tidsbanken hjelper han i hans arbeidshverdag.

Arnt Eivind har mange års erfaring innenfor bransjen og har jobbet i flere ulike selskaper i forskjellige roller. 

I tidligere jobber, og i den første tiden hos Marine Fabrication ble timelister skrevet manuelt av de ansatte. Disse ble deretter levert til ledelsen 1 gang i uken.

-Det skal ikke legges under en stol at det før var et salig rot med manuelle timelister. Dette brukte vi mye tid på, og det resulterte i mye feil, forteller Arnt.

 

Å sette timeføringen sin i system muliggjør bedre oversikt og kontroll av timene. Sanntidsstempling minimaliserer risikoen for feil timeføring, og man kan være trygg på at timene blir ført mot riktig prosjekt, og at timeantallet stemmer.

-Å få ført riktig antall timer på hvert prosjekt hjelper oss å få korrekt prosjektregnskap. Det gir oss verdifulle input til kalkyler som gir oss den oversikten vi trenger for fremtidig forbedringsarbeid. Vi anskaffet oss Tidsbanken for å kunne få dokumentasjon på timene vi bruker mot prosjektene våre, og her har systemet virkelig stått til forventningene.

 

Sveisebedrift

Marine Fabrication AS er en sveisebedrift lokalisert i Os. Selskapet har i dag 15 faste ansatte, og baserer seg hovedsakelig på mekanisk fabrikasjon til kunder både onshore og offshore. Hovedsakelig lager de konstruksjoner basert på tegninger fra andre. De ansatte her stempler seg enkelt inn fra en felles stempleskjerm i kantinen, og velger hvilket prosjekt de skal føre tid mot.
I all hovedsak utfører selskapet oppdrag på fastpris. Her er de i anbud med andre selskaper om å vinne kontraktene, og må dermed prøve å gi det billigste tilbudet. Med dokumentasjonen Tidsbanken gir har de et solid arkiv med timeforbruk fra tidligere prosjekter som hjelper dem å gi riktig fastpris i anbudene.

 

marine fabrication logo


Spar tid

Med manuelle timelister på papir eller i excel bruker man mye mer tid på timeføringen.

-Tidligere satt jeg med et selvlaget excelark og førte timene inn fra manuelt utfylte timelister, men med å bruke Tidsbanken sparer jeg mange timer hver uke på dette, sier Arnt.

 

Ved å la ansatte føre timelister 1 gang i uken øker sjansen for feildokumentasjon betydelig, og man har ikke tall å forholde seg til som kan stoles på.

-Det første formannen vår gjør hver morgen er å gå igjennom timene som er ført dagen før i Tidsbanken. Med dette kvalitetssikrer man at det som er registrert, samtidig som det fortsatt er ferskt i minne for både ansatte og ledere, om det skulle være feil og behov for justering.

 

Med Tidsbanken sparer man tid på unødvendige manuelle oppgaver. Sanntidsstemplingen senker graden av feildokumentasjon, og man får grunnlag og informasjon som enkelt kan brukes til å budsjettere timer og kost på fremtidige prosjekter mer riktig.

 

Tags: Kundehistorier

Audun Grytdal

Skrevet av Audun Grytdal

Audun er Innholdssjef i Tidsbanken AS og har lang erfaring med systemet fra sin tid som kunderådgiver. Audun har vært med på å utarbeide alle kurspakkene som Tidsbanken nå tilbyr sine kunder, og er lidenskapelig opptatt av å hjelpe bedrifter på tvers av bransjer å nå nye høyder ved hjelp av nyttig og engasjerende innhold.

Nyeste innlegg

Ønsker du demo, pristilbud eller mer informasjon om systemet?