Riktig person på riktig sted gir høyere produktivitet og mindre overtid

28.aug.2024 14:00:57 / skrevet av flere bidragsytere

Tøffe og uforutsigbare forhold krever solide komponenter produsert etter de strengeste industristandardene. Uansett om det er innen vindkraft, olje og gass, eller heavy engineering, leverer Dokka Fasteners kvalitet i toppklasse til produsenter i både Norge og utlandet.

dokka 1

Å produsere denne kvaliteten krever mer enn bare avanserte maskiner og komplekse prosesser; det krever også en skarp organisasjon og effektiv planlegging for å sikre god flyt i produksjonen.

Etter å ha implementert Tidsbanken har produksjonsleder Bjørn Henning og teamleder Gunn-Hege opplevd økt kontroll, forenklede rutiner, og betydelige tidsbesparelser. Samtidig har de sett positive endringer i bedriftskulturen, som økt åpenhet, fokus og ansvarliggjøring. Resultatet er en mer smidig hverdag og bedre flyt i produksjonslokalene. Planleggingen kan nå foregå både lengre frem i tid og med større presisjon enn tidligere, noe som reduserer stress og øker sannsynligheten for å oppdage avvik eller forbedringsmuligheter.

 

Nå sparer vi minst 20 timer i måneden ved å halvere antall møter om planleggingsbehov. Disse timene kan vi nå bruke på andre, mer verdifulle oppgaver, sier Bjørn Henning.

 

 

Riktig kompetanse til riktig tid

Ved hjelp av Tidsbanken kan teamet enkelt se bemanningshull og sørge for at flaskehalser alltid holdes operative uten nedetid. Under planleggingen har de full oversikt over hvem som har hvilke kompetanser og sertifikater, slik at de alltid kan plassere riktig person på riktig sted til riktig tid.
Helt konkret betyr dette at ansatte blir planlagt helt ned på den spesifikke maskinen de skal jobbe med.

202305 Lean Spill

Tidligere måtte de ofte ty til overtid for å dekke behovene på visse maskiner.

 

Med Tidsbanken har vi nå en oversikt som gjør det mulig å omdisponere ansatte med riktig kompetanse internt, noe som har ført til redusert bruk av overtid, forteller Bjørn Henning.

 

Han legger til at den nye løsningen også har økt trivselen blant ansatte. Bedre oversikt og mulighet til å planlegge lengre frem i tid har ført til en sterkere samarbeidskultur rundt planlegging og optimalisering av arbeidsprosesser—et initiativ som har vokst frem organisk og blitt godt mottatt i hele organisasjonen.

dokka logo

 

flere bidragsytere

Skrevet av flere bidragsytere

Andreas Skimmeland og Irene Brandt

Nyeste innlegg

Ønsker du demo, pristilbud eller mer informasjon om systemet?