Kontroll over lønnskostnadene under COVID-19 utbruddet

26.mar.2020 22:35:23 / skrevet av Audun Grytdal

Vi har alle en usikker tid i møte. Tidsbanken har troen på at kontroll over arbeidstimene til ansatte er blant tiltakene som er nødvendig for å overleve morgendagen. Heldigvis er vi ikke alene om å dele denne tanken, og vi merker nå at flere og flere skjønner alvoret av dette. Blant disse er Matglede AS, som gjør de riktige valgene, med øye for å redde og sikre trygge arbeidsplasser i fremtiden. 

 

Matglede logo

 

Matglede AS er en bergenslokalisert bedrift som produserer og leverer kvalitetsmat til restauranter, dagligvare og storkjøkken.

 

-Vi produserer ferdig middagsmat, basert på sunn hjemmelaget hverdagsmat, til for eksempel Deli de Luca, forteller Jonny Heggheim

 

Jonny Heggheim

Jonny Heggheim er eier i Matglede AS, og er opptatt av å kunne levere produkter av ypperste kvalitet. Han ønsker at selskapet drives på en fornuftig måte, og selv har han flere tanker rundt hva som må til for å lykkes bedre i fremtiden

 

-Den siste tiden har vi ikke driftet selskapet på den mest effektive og optimale måten. Noe vi nå har tenkt å snu, forteller han.

 

Matglede AS anskaffet seg Tidsbanken i slutten av februar og hadde allerede på dette tidspunktet sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte.

 

-Selv om vi hadde en nedadgående trend før koronaviruset, kan man si at dagens situasjon har ført til at ting har blitt vondt verre, forteller han.

 

Koronaviruset har for alvor kommet inn i det norske samfunnet på alle tenkelige måter. Skoler, barnehager og utdanninginstitusjoner stenges ned, og hele næringslivet har satt på håndbrekket. For de aller fleste bedrifter betyr dette permitteringer, og for noen i verste fall kroken på døren. Norge har satt på pauseknappen og står stille, ingen vet helt hva som vil skje fremover.

 

Kontroll over den største utgiften

Bedrifter i hele Norge permitterer sine ansatte og i forbindelse med dette kom NAV denne uken med helt nedslående tall. De kunne meddele at de har mottatt 223.200 søknader om dagpenger siden tiltakene for å redusere smitte rundt koronaviruset.

 

-Selv måtte vi permittere ansatte før krisen slo inn for fullt, og vi er nødt til å bruke tiden fremover nå på å skape kontroll over arbeidstiden, slik at vi sikrer arbeidsplasser i fremtiden for våre ansatte, forteller Heggheim.

Bedrifter i hele landet permitterer nå sine ansatte for å spare lønnskostnader. Det er nettopp derfor det er ekstra viktig i disse dager å få kontroll over disse utgiftene, som for de aller fleste utgjør den største utgiftsposten.
I Tidsbanken får du nøkkeltallene dine ut i sanntid, og kan reagere og handle umiddelbart etter hvert som situasjonen utvikler seg.
Heggheim ønsker å bruke Tidsbanken til blant annet å planlegge mer riktig i henhold til det behovet bedriften har.

 

Matgledes produksjonslokaler

-Med å legge inn timebudsjetter i Tidsbanken kan jeg enkelt følge med på nøkkeltallene i vaktlisten. Da vet jeg alltid at jeg planlegger riktig i henhold til de måltallene jeg har satt for selskapet, forteller han videre.

Planleggingen vil gi dem kontroll og forutsigbarhet i lønnskostnadene, noe som er helt avgjørende i tiden fremover.

 

-Det er ofte vanskelig å forutse riktig bemanning, men i vaktlisten ser jeg øyeblikkelig hvor mye planen vil koste meg. Der har jeg alltid oversikt over hvilke valg jeg bør ta fremover.

 

 

Planlegg bedre, følg med på tallene

 

Riktig system

For Matglede AS var Tidsbanken riktig system til riktig tid.

 

-Vi var i samtaler med flere leverandører, men det var Tidsbanken som virkelig kunne hjelpe oss med de utfordringene vi står ovenfor i dag. Å få ut rapporter og nøkkeltall i sanntid var helt avgjørende, forteller han.

Nå går de inn i en periode med opplæring og implementering av systemet, og gleder seg over å kunne effektivisere og redusere tungvint og tidkrevende manuelle oppgaver.
For selv om store deler av Norge har satt på pauseknappen er det fortsatt mange som fortsetter videre. Både Matglede og flere av kundene deres opplever økt etterspørsel etter produktene og tjeneste de tilbyr.

 

-Flere av våre kunder opplever økt etterspørsel, blant annet innenfor take-away mat. Derfor er det fortsatt mange som har arbeid, og noen faktisk mer enn før, avslutter Heggheim med.

Selv om store deler av det norske markedet stenger ned, er det nå du bør skaffe deg kontroll over arbeidstiden til dine ansatte. Da er det avgjørende å ha et system som skreddersys din bedrift, og som enkelt kan justeres i takt med de lovendringene som kommer fortløpende fra staten i disse kaotiske tidene.

 

Tags: Kundehistorier

Audun Grytdal

Skrevet av Audun Grytdal

Audun er Innholdssjef i Tidsbanken AS og har lang erfaring med systemet fra sin tid som kunderådgiver. Audun har vært med på å utarbeide alle kurspakkene som Tidsbanken nå tilbyr sine kunder, og er lidenskapelig opptatt av å hjelpe bedrifter på tvers av bransjer å nå nye høyder ved hjelp av nyttig og engasjerende innhold.

Nyeste innlegg

Ønsker du demo, pristilbud eller mer informasjon om systemet?