Tidsbanken og eCount inngår tettere samarbeid

03.apr.2020 11:21:16 / skrevet av Audun Grytdal

Norsk økonomi og næringsliv er midt oppi svært krevende tider, og har noen tøffe måneder i vente. Kontroll over egen økonomi blir svært viktig i tiden som kommer.

 

Nødvendig innsikt i krisetider

Noe av det viktigste man bør gjøre nå er å ta kontroll over situasjonen og først og fremst få kontroll over bedriftens økonomi. Tidsbanken og eCount inngår derfor et tettere samarbeid for å hjelpe bedrifter med å enklere få kontroll, og samtidig skaffe seg nødvendig innsikt.

 

Innledning av daglig leder i eCount, Øyvind Lie:

øyvind lieDet er imponerende å se hvordan kreativiteten blomstrer hos hardt rammede butikker. Når kundene ikke kommer til butikken, finner gode kremmere ander kanaler for å holde omsetningen oppe, både via nettbutikker og sosiale medier. I tillegg til å kjempe for omsetningen bør butikkene benytte denne rolige perioden til å legge gode planer for tiden etter krisen; bruk salgshistorikk til å lage gode innkjøpsbudsjetter før høstens messer, utarbeid markedsplaner og effektive vaktplaner for neste halvår og gå gjennom bedriftens faste kostnader og let etter muligheter for kostnadskutt».

 

Ta kontroll over økonomien

Hva skal et styre, en leder, eiere eller ansatte gjøre når virksomhetens livsgrunnlag reduseres eller forsvinner?

Det viktigste du gjør er å ta kontroll over den økonomiske situasjonen. Begynn gjerne med å revidere budsjettet ditt og sette opp prognoser på endringer i kontantstrømmen. Gjør analyser av hvordan dette vil påvirke selskapet og lag worst-case scenarioer med tilhørende tiltak som må iverksettes

Man bør jobbe aktivt for å unngå at egen bedrift går over ende som følge av likviditetssituasjonen. Likviditeten er det man lever av, og likvide midler er avgjørende for å holde hjulene i gang.

Organisasjoner som lykkes i kriser, er de som evner å snu seg raskt. Sist gang vi så dette var under oljekrisen hvor mange selskaper gikk konkurs. Det som kjennetegnet dem som overlevde var at de klarte å omstille seg raskt. De kuttet kostnader raskt og kraftig, og fant andre produkter eller tjenester som viste seg å skape verdi for selskapet.

 

Hva bør du gjøre nå:

  • Oppdater deg på tiltakene som myndighetene kommer med, slik at dere ikke går glipp av tiltakspenger. Les mer om dette HER
  • Få kontroll over utgiftene.
  • Tenk nytt.

 

bokføring, budsjett, forandring

 

Fremtid

Norsk næringsliv har satt på pauseknappen, og står stille. Ingen vet helt hva som vil skje fremover.

Hvilken økonomi man har etter krisen er over vil avhengige av blant annet hvilke tiltak man utfører nå.
Den største utgiften for de aller fleste selskaper er lønnskostnader, og derfor er også permitteringer noe vi ser en økende grad av nå.

Med å bruke dynamiske vaktlister kan man enklere planlegge mer kostnadseffektivt, og planlegge ved hjelp av viktige nøkkeltall som OPAT (Omsetning Per Arbeidstime) og lønnskostnadsprosent. Lønn trenger ikke være en fast kostnad, men kan med fordel være en variabel en.

Skal man skaffe seg oversikt og kontroll over økonomien er man nødt til å kunne følge med på utviklingen av bedriften dag for dag. Alle rapportene i Tidsbanken henter ut data i sanntid, noe som gir ledere bedre beslutningsgrunnlag i de avgjørelsene som må taes. Er det noe dagens krise har lært oss, er at ting skifter fort, gjerne fra dag til dag.

economy

 

Her er våre 3 beste tips:
  • Bruk dynamisk vaktliste for å planlegge mer kostnadseffektiv
  • Inkluder de ansatte. Produktive og selvstendige ansatte sparer deg for arbeid og penger.
  • Følg opp nøkkeltallene dine dag for dag

 

Samarbeid – enklere for deg

Tidsbanken og eCount har en enkel løsning for alle som ønsker å skaffe seg kontroll og spare tid. eCount er et regnskapsbyrå som har spesialisert seg på regnskapstjenester til detaljehandelen i over 20 år, og sammen med Tidsbanken sin timeregistrering får man en komplett og enkel løsning for timeføring og lønn.
Med å bruke Tidsbanken og eCount har du alltid lønnsgrunnlaget lett tilgjengelig, og kan sende dette over med få klikk.


Vi i Tidsbanken ønsker å feire det nye samarbeidet med eCount, og gir derfor nå alle kundene deres et spesialtilbud på Tidsbanken. Få systemet tilpasset deres bedrift, og bli tildelt en helt egen fast konsulent som hjelper dere i gang. Alt dette til en helt egen lav pris.

 

Vi i Tidsbanken vil gjerne høre fra deg!

Ta kontakt med oss i dag

 

Tidsbanken AS

 

Tags: Produkter, Tips og Triks

Audun Grytdal

Skrevet av Audun Grytdal

Audun er Innholdssjef i Tidsbanken AS og har lang erfaring med systemet fra sin tid som kunderådgiver. Audun har vært med på å utarbeide alle kurspakkene som Tidsbanken nå tilbyr sine kunder, og er lidenskapelig opptatt av å hjelpe bedrifter på tvers av bransjer å nå nye høyder ved hjelp av nyttig og engasjerende innhold.

Nyeste innlegg

Ønsker du demo, pristilbud eller mer informasjon om systemet?