10 gode grunner til hvorfor du bør innføre stemplingsur

22.feb.2021 14:52:05 / skrevet av Martin Gavlen

- og hvorfor dine beste ansatte elsker det.

 

1. Spar tid på selve registreringen

Her ligger den minste besparelsen, men siden vi skal lage en 10 punktliste så tar vi den med.

stempleskjerm

Ansatte som skal registrere timer manuelt, enten det er på en web-basert timeliste eller på papir, må bruke tid på å tenke gjennom hva som faktisk var tilfelle den aktuelle dagen. Jo sjeldnere man fører timer, jo lengre tid vil man måtte bruke på å få listene noenlunde riktige.

· Etterregistrering tar 2–10 minutter per dag for hver ansatt.
· Inn og ut registrering i Tidsbanken tar 5–10 sekunder.
· Når man stempler blir timelisten riktig første gang. Du slipper kommunikasjonen frem og tilbake med ansatte om hva som egentlig var tilfelle.

 

Sjekk ut hvordan et digitalt stemplingsur gjør det raskt og effektivt for ansatte for å registrere tid.

 

2. Følg opp bedriften i sanntid

 

Ved å innføre stempling i din bedrift får du muligheten til å følge fremdriften på prosjektene dag for dag, og du kan sette inn tiltak der det trengs.
Du kan også få kartlagt fravær blant ansatte med en gang og dermed følge dette opp umiddelbart.
Skaff deg handlingskraft, og bli en bedre leder som er tilstede, og forstår hva som faktisk skjer.

 

shutterstock_758269021

 

3. Få mer presist oppmøte og mindre konflikter rundt arbeidstid

Forskning viser at folk jobber mindre enn de tror. Du husker bedre den dagen du jobbet sent og måtte stå over fotballkampen med barna, enn alle de dagene du kom litt sent og gikk litt tidlig. Dette kan være grobunn for konflikter i organisasjoner da noen er mer pliktoppfyllende med arbeidstiden enn andre, og det kan oppleves som urettferdig for de som er mest pliktoppfyllende. Stempling fører umiddelbart til at ansatte blir mer pliktoppfyllende med arbeidstiden og vår erfaring tilsier at forbedringen nesten kommer over natten.

 
shutterstock_670846687

4. Innfør fleksitidsordning og få mer fornøyde ansatte

Hvis man ønsker å beholde fleksibiliteten for sine ansatte kan det å innføre en fleksitidsordning være en god idé. Forskning viser at ansatte som kan avspasere arbeidstid er mer fornøyd enn andre ansatte. Med Tidsbanken kan man gjøre dette uten at en slik ordning blir misbrukt.

 

5. Spar lønnskostnader

Når man fører timene manuelt vil man naturlig nok runde av arbeidstiden. En som kommer klokken 08:10 og går klokken 15:50 vil skrive 08:00–16:00 på timelisten. Dette føles urettferdig for ansatte som alltid kommer på jobb når de skal.
Forskjellen på en manuelt ført timeliste og en stemplet timeliste er langt større enn folk flest tror. Ved å plassere en stemplingsenhet der hvor arbeidet faktisk skal pågå kan man raskt få store gevinster gjennom sparte lønnskostnader.
Betal for reelt oppmøte, plasser stemplingsuret eller byggekortleseren på for eksempel taket, i garderoben, eller i kasseapparatet.

 

shutterstock_370955351

 

6. Fang tiden der den blir brukt, og utfør livskritiske målinger

Ved stempling kan man fange tiden der den faktisk blir brukt og man slipper å hente den fra hukommelsen. Man kan få synliggjort hvor mye tid man bruker på det som gir verdi for selskapet, kontra tid brukt på planlegning, møter og direkte bortkastet tid.
Kartlegg hvor bedriften kan bli bedre. Hvor mye tid går med til venting, leting, gangtid og rot i din bedrift?

 

7. Flere fakturerbare timer og riktigere prosjektregnskap

Når man fører timer manuelt er det veldig lett å føre timene mot den store potten, dvs de store prosjektene eller interntid hvis man er usikker. Vi ser til stadighet eksempler på at ansatte glemmer småjobber hvis man f. eks hjelper til på et prosjekt enn det man jobber på.
Her kan man gå glipp av ekstraarbeid og man får unøyaktige prosjektregnskap. Ved å stemple får man flere fakturerbare timer og riktigere prosjektregnskap.

Det er svært vanlig at ansatte ikke fører timer på småjobber og jobber gratis for dine kunder.

Les mer om hvordan du kan fange tiden på prosjektene dine

 

handverker-fullbredde

- Få med alle fakturerbare timer på regningsarbeid

Gjør det enkelt for ansatte å bytte mellom ulike prosjektene, dette gjør at man ikke glemmer timer der hvor man f. eks bare hjelper en kollega 10 minutter på regningsarbeid.


- Få betal for ekstraarbeid

Det er viktig at det er enkelt å bytte over på ekstraarbeid når de står midt i situasjonen, og at man samtidig krever en liten beskrivelse av hva som er gjort. Da skjer dokumentasjonen av seg selv.
Ved å ha nøyaktige klokkeslett på fakturagrunnlagsrapporten viser vår erfaring at kunden din vil føle langt større trygghet på arbeidet som er gjort er riktig og betaler regningen uten å klage.

 

- Få riktigere prosjektregnskap

Finn ut hvilke type prosjekter du tjener penger på og hvilke taper du penger på. Følelsen av unøyaktige prosjektregnskap er noe vi alle hater. Ved å innføre stempling og daglig oppfølging av dette vil du føle deg trygg på viktige avgjørelser i fremtiden.

 

8. Fakturer raskere og forbedre likviditeten

Ved stempling kan man holde timelistene ajour på daglig basis. Dette betyr at straks et prosjekt er ferdig kan man fakturere. Dette fører til bedre likviditet og enklere lønnsbehandling.

  • Spar 75 % av tiden du bruker på kontroll av timelister.
  • Færre kundeklager da regningen kommer raskere.
  • Færre kundeklager når du har bedre dokumentasjon av hva som faktisk skjedde, og gode fakturagrunnlagsrapporter til dine kunder.
  • Bedre likviditet ved å få ut faktura raskere.
  • Raskere lønnsbehandling, ettersom lønnsgrunnlag alltid er klart.

 

9. Raskere lønnsbehandling og mer nøyaktige månedsregnskap

Daglig oppfølging av timene gjør at lønnsgrunnlaget alltid er klart når du ønsker det. For mange virksomheter betyr dette at man kan kjøre lønn på riktig lønnsgrunnlag, og ikke minst få lønnskostnadene plasser på riktig måned i regnskapet. Dette gjør at du endelig kan stole på månedsregnskapet og slipper å vente til årsslutt for å se om virksomheten egentlig gjør det bra eller dårlig.

Lær mer om hvor enkel lønnsbehandlingen er med Tidsbanken.

lønn Tidsbanken

 

10. Folk har det ikke så travelt som de tror

Ved å innføre stempling kan man alltid være ajuour og se hva som skjer i bedriften i sanntid. Man kan følge opp når problemene er små, i stedet for å vente til problemet er blitt større. Dette gjør at man blir kvitt mye av kaoset som gjør at man tror man har det travelt. Prøv stempling i din bedrift og få den samme aha opplevelsen som våre 3000 andre kunder.

 

CTA Stemplingsur

 

 

Tags: Ledelse, Tips og Triks

Martin Gavlen

Skrevet av Martin Gavlen

Martin er daglig leder i Tidsbanken. Han er lidenskapelig opptatt av å effektivisere. I over 20 år har han hjulpet små og store bedrifter oppnå sitt sanne potensial.

Nyeste innlegg

Ønsker du demo, pristilbud eller mer informasjon om systemet?